Sander en Martina

Op je veertiende al meelopen in een bakkerij en dan helemaal gegrepen worden door het vak, dat gebeurde met Sander van den Top. Wie kon toen bedenken dat hij op zijn 25ste de zaak, bestaande uit een brood-en banketbakkerij in Garderen en twee winkels (in Garderen en Voorthuizen), over zou nemen van zijn eerste baas? Per 1 januari 2015 was het een feit,nu is hij samen met zijn partner Martina de trotse eigenaar van Brood- en Banketbakkerij Schuiteman in Voorthuizen en Garderen.

Sander: “Het is allemaal veel sneller gegaan dan ik verwachtte. Ik droomde wel om ooit voor mezelf te beginnen en nu deed die kans zich opeens voor. Een prachtige kans die ik met beide handen heb aangegrepen. Wel in overleg natuurlijk, je doet zoiets niet zomaar. Want ik loop dan wel vanaf mijn veertiende mee in de bakkerswereld, Martina werkte in een zorginstelling en we gaan dit samen doen, dus voor haar is het wel een omschakeling.”

Brood- en banketbakkerij Schuiteman heeft twee winkels: in Garderen en in Voorthuizen en een eigen brood- en banketbakkerij in Garderen. Sander: “Ik ben afgestudeerd brood- en banketbakker en ik vind ook beide onderdelen erg leuk. Ook heb ik de opleiding tot leidinggevende in de bakkerij gevolgd. Dat ik van meer markten thuis ben, is gemakkelijk. Als het erg druk is, ben ik de vliegende kiep. Martina neemt de taken zoals administratie en verkoop op zich. We behouden de naam Schuiteman, want dat is een begrip in de wijde omgeving, ook bij de toeristen. En wat goed is moet je niet veranderen. Ook de winkels behouden dezelfde uitstraling. Eigenlijk gaat alles gewoon door, er staan alleen twee andere mensen aan het roer. Dat kan, omdat ik al lang in de zaak werk. Met de collega’s is wel besproken dat ik nu de leiding neem en de reacties zijn hartverwarmend.

Bakkerij Schuiteman

|
Ontwerp en realisatie: w3worx websolutions