Onze missie: ambachtelijk brood en banket voor heel de Veluwe

Wat drijft Bakkerij Schuiteman? Onze missie is om brood en banket voor de Veluwe te maken dat zich onderscheidt met:

 1. Beste kwaliteit (zoals speltproducten met spelt van eigen akker)
 2. Lekkerste smaak (prijswinnend Beste Speculaas van Nederland)
 3. Hoge Voedingswaarde (zoals onder meer Gelders volkoren)
 4. Versheid
 5. Onderscheidende recepturen (zoals woutspecialiteiten, verbeterde variant van Waldkorn)
 6. Aandacht voor duurzaam ondernemen

Brood en banket maken heeft onze passie! We doen niets liever. We doen niets beter.

Hoge kwaliteit

Al jarenlang zetten wij ons in om brood van uitstekende kwaliteit te bakken. Dat doen we door uitsluitend te werken met de beste grondstoffen. Als ambachtelijke bakker van de Veluwe doen we hier geen concessies aan.
Onze ingrediënten zijn stuk voor stuk:

 • afkomstig van A-merken fabrikanten
 • eerlijk
 • gecertificeerd

Hierdoor onderscheidt ons brood zich positief ten opzichte van elk ander brood, juist omdat we kiezen uit het beste bloem, gist, zaden etc.

Geen machinewerk

Als bevlogen bakkers hebben we alle aandacht voor onze producten, in tegenstelling tot fabrieksbrood en banket.

Brood uit de supermarkt doorloopt altijd hetzelfde machinale proces zonder dat een mensenhand de puntjes op de i zet. En juist die puntjes op de i proeft u bij Bakkerij Schuiteman!

Van A tot Z is alle brood en banket handwerk. Hierdoor kunnen we alle zorg besteden aan smaakvolle producten van de beste kwaliteit. We hebben ons vak onder de knie, dat proeft u.

Ons brood en banket is scherp geprijsd en heeft een uitstekende prijskwaliteit verhouding.

Het lekkerste brood qua smaak

Hebt u ooit wel eens brood uit de supermarkt op? Proef ons Veluws brood, Gelders brood, Gelders volkoren of ander vers brood van warme bakker Schuiteman. U zult direct merken dat ons brood smaakvoller is.

Dankzij de beste ingrediënten is ons brood en banket perfect op smaak. Logisch als je werkt met uitsluitend kwaliteitsbestanddelen. Dat proeft u!

Lokaal bakken in bakkerij Garderen

Dankzij onze authentieke bereiding hebben we alle invloed op ons eindproduct. We bakken onze broden stuk voor stuk zelf, startend bij niks tot we een glanzend, knapperig en krokant gebakken eindresultaat hebben.

Tijdens het bakken houden we nauwlettend een oogje in het zeil. Omdat we de fijne kneepjes van het bakken beheersen, weten we tijdens de bereiding wanneer en waar we moeten bijsturen, bijvoorbeeld op temperatuur.

Is het warm buiten, dan draaien we ons deeg wat kouder om de gluten optimaal tot ontwikkeling te laten komen. Is het regenachtig, dan bakken we wat langer door. Onze bakkers beheersen het proces tot in de finesses.

Ze kennen hun ingrediënten, hun broden, ze weten wat ze moeten doen om brood te bakken met een perfecte smaak. Het is onze bakkers op het lijf geschreven.

Juist omdat alles bij ons handwerk is, kunnen we naar hartenlust experimenteren. En dat merkt u aan onze specialiteiten. Zelfs wit brood is bij ons geen gewoon wit brood.

Als we kansen zien om de receptuur te verbeteren, dan doen we dat. Alles voor het beste brood.

Hoge voedingswaarde

Brood moet niet alleen vullen, maar ook voeden. Kenmerkend voor ons brood is, dat de voedingswaarde hoog is. Brood van bakkerij Schuiteman komt uw gezondheid ten goede.

Ook hiermee onderscheiden we ons van goedkoop brood, dat vaak van alle verplichte ingrediënten de minimale hoeveelheden bevat. Bakkerijk Schuitenman voldoet aan alle wettelijke eisen voor brood bakken. Altijd zitten we met onze ingrediënten royaal boven de wettelijke minimumhoeveelheden.

We zetten er maximaal op in en bezuinigen niet op ingrediënten zoals bij fabrieksbrood. Ons streven is om voedzaam brood met een lekkere smaak te maken.

Versheid

Onze manier van bakken is op 3 punten anders dan van fabrieksbakkers:

 • We bakken brood en gebak in onze bakkerij die achter de winkel ligt. Brood en taart is dus niet lang onderweg zoals fabrieksproducten die er soms uren over doen eer ze in de winkel of op de markt liggen.Verser kunt u uw brood niet krijgen. Als u vroeg komt ligt het zelfs nog warm op u te wachten
 • We voegen geen houdbaarheidsmiddelen toe, zoals veel fabrieksbakkers doen
 • We bakken niet ‘vooruit’. Broden die 24 uur van te voren worden geproduceerd komt u bij Bakkerij Schuiteman niet tegen

Maak kennis met onze unieke producten in onze webshop.

Onderscheidende recepturen

Bakkerij Schuitenman is een dynamische onderneming, altijd op zoek naar innovatieve producten in de bakkersbranche. We blijven op de hoogte van voedingstrends en sluiten hier met onze producten op aan.

Aandacht voor duurzaam ondernemen

Bakkerij Schuitenman is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit doen we door te werken met eerlijke ingrediënten die allemaal gecertificeerd zijn. Bijvoorbeeld, de chocolade die we gebruiken draagt het fair trade keurmerk.

We bakken ambachtelijk en denken modern. Zo kunt u in onze webshop banket en brood online bestellen. Overtollig brood en banket bieden we aan via de To good to go-app om voedselverspilling tegen te gaan of we leveren het aan agrariërs in de regio.

Zo staat Bakkerij Schuiteman bekend als een herkenbare, toegankelijke en altijd vriendelijke bakker, waar kwaliteit, versheid, de juiste prijs – kwaliteit verhouding en acties vanzelfsprekend zijn.