Prijswinnend Oranjegebak! Onze Oranjesoezen zijn bekroond met 8+

We gloeien van trots! Ons Oranjegebak is bekroond met een 8+! Voor de beste Oranjesoezen moet je bij Bakkerij Schuiteman zijn. Ook onze Oranjetompoezen zijn hoog becijferd.

Op woensdag 21 april gingen we met onze Oranjetompoezen en Oranjesoezen naar het Nederlands Bakkerij Centrum om ze te laten keuren. De keurmeesters konden er niet omheen, zeiden ze: onze Oranjesoezen horen tot het beste Oranjegebak en zijn oranje Gekroond!

Dit is absoluut een prestatie. We hadden het wel een klein beetje verwacht, maar toen de eer ons dan toch te beurt viel, werden zelfs onze altijd-spraakzame-bakkers er stil van.

Dus gingen we naar huis met een trofee voor onze prijzenkast en heel veel zin om voor
Garderen, Voorthuizen, Putten, Veluwe, Ermelo, Barneveld, Uddel, Elspeet, de hele Veluwe deze lekkere Oranjesoezen te maken.

Voor prijswinnend Oranjegebak moet je bij Bakkerij Schuiteman zijn. Bestel nu onze bekroonde Oranjesoes  en onze Oranje tompouce!

Prijswinnende Oranjesoes scoort een 8,3 tijdens keuring

De Oranjesoezen zijn op basis van een 5-puntsschaal beoordeeld in de cijfers 5 t/m 9. Ze zijn op verschillende onderdelen gewaardeerd. Een product mag zich ‘Gekroond’ noemen als minimaal 3 onderdelen beoordeeld zijn met een 9 en de rest minimaal een 8. Daar voldeed onze Oranjesoes aan. Een 9 scoorde onze Oranjesoes op:

  • Eeteigenschappen van de basis (het dragende gebak waar de vulling op rust)
  • Smaak van de basis
  • Verhouding vulling met de basis

Ga ook voor het beste Oranjegebak en bestel prijswinnende Oranjesoezen en Oranjetompoezen bij Bakkerij Schuiteman.

Oranjetompouce scoort een 8,1 tijdens keuring

Onze Oranjetompoezen werden ook hoog beoordeeld. Een 9 scoorde onze Oranjetompouce op:

  • Verhouding vulling met het deeg
  • Eeteigenschappen vulling
  • Smaak van de vulling

Het korstdeeg van onze Oranjetompoezen was al eerder prijswinnend tijdens de Bakkersvakwedstrijden in 2019. Zeker weten dat je hier ook iets bijzonders proeft!

Koningsdag actie: Oranje tompoezen 4+1 gratis, Oranje soezen 3+1 gratis

Speciaal op Koningsdag geeft Bakkerij Schuiteman iets cadeau. Bestel je via de webshop en kom je afhalen, dan profiteer je van de aanbieding:

Bij thuisbezorging gelden de 4+1 en 3+1 acties niet. Wel profiteer je in Garderen en Voorthuizen van gratis bezorgen op Koningsdag!

Bestel ook roomboter Oranjekoekjes.

Koningsdag ontbijt

Maak van Koningsdag een feestje thuis. Dat begint natuurlijk met een extra lekker ontbijt! Op Koningsdag verkopen we ook klein brood zoals croissants, harde bollen en zachte bollen. Zo zorgen wij ervoor dat Koningsdag ook dit jaar een feest wordt.

Steun onze eigen liefdadigheidsactie: Duo Orange caketaartjes om weg te geven
Elk jaar weer zetten de Oranjevereniging Garderen en Oranjevereniging Voorthuizen zich in om verschillende activiteiten te organiseren. Samen met de Oranjeverenigingen houdt Bakkerij Schuiteman onze eigen liefdadigheidsactie met een duo Orange cake taartje.

Actie:

Je koopt er twee voor €8, eentje voor je zelf en eentje om weg te geven. 50% van de opbrengst wordt gedoneerd aan de Oranjeverenigingen. Zo zorgen we voor elkaar!

Openingstijden Koningsdag

Zoals je van ons gewend zijn openen we ook op Koningsdag onze deuren vroeg voor je. Vanaf 7.30 uur ben je welkom tot 12.00 uur. Deze dag hebben we volop Oranje tompouces en Oranjesoezen voor je!

Herkomst

De eerste tompouce in Nederland werd vermoedelijk gemaakt in 1858 door een banketbakker uit Amsterdam. Deze bakker was niet de bedenker van dit baksteenvormige gebak maar de naamgever.

In Frankrijk bestond namelijk al sinds 1651 de ‘millefeuille’, letterlijk vertaald ‘duizend laagjes’. Inmiddels maken de Nederlandse bakkers ze roze en dat blijft zo, met uitzondering van Koningsdag. Dan kleurt de tompoes oranje.

Oranje tompouce Koningsdag traditie

Waarom eten wij tompoezen met Koningsdag? Het schijnt dat het koningshuis de geboorte van een baby met beschuit met muisjes en met een oranje tompouce viert. Daarom eten wij met Koningsdag ook Oranjetompouces!

Overigens, in Italië staan tompoezen bekend als mille foglie en in de Verenigde Staten wordt dit gebak een napoleon of nap genoemd. In andere Engelstalige landen wordt meestal gesproken van een custard slice (custardgebakje) of, zoals in Duitsland, Cremeschnitten.

Wie is Bakkerij Schuiteman?

Misschien koop je al jaren ons lekkere, ambachtelijke brood zoals Veluws Donker, Gelders Volkoren of een van onze andere ambachtelijke broden. Maar wist je dat wij onze klanten het hele jaar door verrassen met allerlei heerlijk gebak en taarten?

We spelen altijd in op bijzondere gelegenheden zoals Koningsdag. Later in het jaar vind je bij ons ook weer unieke producten voor Moederdag, Vaderdag, de Dag van de Mantelzorgers.

Bij ons vind je dus altijd een uniek cadeau! In de gaten houden dus…

Oranjetompoezen kopen, Oranjesoezen bestellen Garderen, Voorthuizen

Oranje tompouce kopen? Bestel prijswinnend Oranjegebak bij Bakkerij Schuiteman. Dat kan telefonisch, in de winkel of via de website. Hier kun je nog meer brood online bestellen of Oranjegebak zoals Oranje mergpijpen.

Wees er snel bij!

Winkel Garderen
Bakkerstraat 8
Garderen, 3886 AT
0577-461206

Winkel Voorthuizen
Smidsplein 13/A
Voorthuizen, 3781 GR
0342-471366

Graag tot ziens in onze winkels.