Lunchen in Garderen. Proef unieke Beukenhorst Koffie since 1784

Ons exclusieve gebak verdient meer dan zomaar een kopje koffie. Daarom serveren we in onze lunchroom en op ons terras in Garderen Beukenhorst Koffie. Wist je dat dit koffie van een van de oudste koffiebranderijen van het land is?

Beukenhorst Koffie werd voor het eerst traditioneel gebrand in 1784. Deze pure koffiebonen laten je plezier beleven aan het drinken van koffie.

Kom langs voor koffie of verse thee met gebak!

Wist je dat we onze menukaart voor de lunch hebben uitgebreid?

Reserveer via telefoon 0577-461206 of neem de gok en val binnen.

Beleef meer plezier aan taart met de allerbeste koffie

Beukenhorst Koffie bestaat uit 100% Arabica melanges met een uniek karakter en smaak. Deze Arabicabonen zijn afkomstig van zorgvuldig gekozen plantages op grote hoogtes uit Guatemala, Colombia, Costa Rica en Brazilië.

Beukenhorst Koffie is pure koffie van de beste bonen, voor elk moment van de dag. De beste koffie om te drinken bij ambachtelijk banket of een complete lunch.

Koffie met liefde en passie net zoals onze producten

Beukenhorst Koffie heeft het hele proces van boon tot het lekkerste kopje koffie in eigen hand. Zo worden geen concessies gedaan aan kwaliteit. Je proeft dat het maken van koffie mensenwerk is, op traditionele manier met liefde en passie bereid.

Deze koffie past perfect in ons assortiment brood, banket, taarten, vlaaien en gebakjes omdat Bakkerij Schuiteman ook garant staat voor hoogwaardige kwaliteit gebak.

Beukenhorst Koffie is uniek:

  • Onze koffiebonen zijn langzaam gerijpt
  • Ervaren brandmeesters mengen de koffiebonen tot een perfecte melange
  • Beukenhorst is een van de weinige koffieleveranciers die zelf de koffie branden
  • Menselijke aandacht en controle staan garant voor topkwaliteit koffie

Van boon tot koffie – het proces

Om de juiste melange samen te kunnen stellen, worden van elke soort koffiebonen monsters genomen. Pas wanneer de koffie goedgekeurd is, dan worden de ruwe koffiebonen ingekocht.

De ingekochte koffie komt de branderij binnen en wordt per soort in afzonderlijke vakken in een silo opgeslagen. In deze silo zit een programma dat ervoor zorgt dat de juiste hoeveelheid van een bepaalde koffiesoort op de weegschaal terecht komt.

Door de verschillende soorten koffiebonen precies af te wegen, ontstaat de gewenste melange. Deze melange wordt vervolgens vanuit de weegschaal naar de brander getransporteerd. De bonen worden langzaam gebrand.

Na het branden heeft de koffie een aantal dagen nodig om te koelen en te karamelliseren.

Duurzaam

Beukenhorst Koffie wordt duurzaam gebrand. De geur die tijdens het brandproces vrijkomt, wordt door middel van een katalysator geneutraliseerd zodat de omgeving geen hinder heeft van de geur. De vliesjes die vrijkomen tijdens het koffiebranden worden weer verwerkt door een oesterzwamkweker.

Het unieke brandproces is essentieel voor de typische kleur, aroma, geur en smaak van Beukenhorst Koffie. Bezoek ons snel voor een versgemalen kopje koffie of één van de vele andere koffiespecialiteiten zoals een caffè latte of een cappuccino.

Bakkerij Schuiteman lekkerste lunchroom Garderen
Bakkerij Schuiteman onderscheidt zich op de Veluwe in Ermelo, Putten, Garderen, Voorthuizen, Barneveld, Uddel en Elspeet met het beste brood en banket. Onze producten zijn bekroond, bijvoorbeeld onze saucijzen van prijswinnend korstdeeg.

Ook wonnen we in 2021 een prijs met onze Oranjesoezen. Het bewijs dat we meer dan een banketbakker zijn!

Al onze aandacht gaat uit naar de beste kwaliteit ingrediënten en een bakproces dat we nauwkeurig in de gaten houden, zodat uiteindelijk het beste eindresultaat ontstaat.

Probeer ook eens ons Veluws Donker of Gelders Volkoren of een van onze bekende huisgemaakte specialiteiten zoals Woutbrood, een verbeterde versie van Waldkorn.

Uniek banket met Beukenhorst Koffie – trakteer jezelf
Gun jezelf of anderen een specialiteit en kom lunchen in Garderen of koffie drinken voor het lekkerste gebak, met karakteristieke Beukenhorst Koffie. Geniet van ons vernieuwde terras of neem plaats in onze ruime lunchroom.

Welkom in lunchroom Garderen!