Bakkerij Schuiteman maakt de beste gevulde speculaas van Gelderland

GARDEREN/VOORTHUIZEN – Bakkerij Schuiteman heeft opnieuw een prijs gewonnen in een landelijke bakkerscompetitie. Tijdens de Speculaaskeuring 2020 werd de gevulde speculaas van Schuiteman verkozen tot beste van de provincie Gelderland.

De wedstrijd is een initiatief van Beko Coöperatie, een samenwerkingsverband van bakkerijen in Nederland. Opvallend was dat er dit jaar veel meer bakkerijen meededen aan de competitie, het aantal inzendingen steeg meer dan 30%: van 275 naar 369.

De jury van de speculaaskeuring bestaat uit twee delen: een vakjury en een consumentenjury. De vakmensen beoordeelden de gevulde speculaas van Schuiteman met een cijfer 8,15, de consumentenjury met een 7,80. De banketspecialiteit werd op negen onderdelen beoordeeld, waaronder smaak, uiterlijk en de kleur en structuur van de vulling. “We weten welke kwaliteit we onze klanten bieden”, vertelt eigenaar Sander van de Top van Bakkerij Schuiteman. “Maar het is ook altijd goed om je te meten met collega’s in Nederland. Dat we in Gelderland winnen en ook landelijk in de top zitten, is fijn om te weten”, aldus Sander van den Top.

Inmiddels heeft de bakkerij de productie van gevuld speculaas flink opgeschroefd, omdat liefhebbers vanuit de wijde omgeving de plakken komen kopen. Ook de andere speculaas specialiteiten kennen een grote schare liefhebbers. Vorig jaar bakte Schuiteman de beste speculaas van Nederland in de Beko-competitie.