Spelt, het oergraan uit de bronstijd

Spelt heeft eigenschappen waar de meeste voedingsmiddelen het alleen maar om kunnen benijden: Spelt is gezond, voor lichaam én geest, houdt fit, past in de gastronomische tendens en is van nature een Eko graan.

Spelt is, zoals men vaak leest niet een tarwesoort, maar een graan, wat de bakker vroeger gebruikte, voordat het hedendaagse graan, tarwe, werd gekweekt. Anders dan bij tarwe zitten de belangrijke voedingsstoffen in spelt, ook in het meellichaam ofwel bloemlichaam.

De voedingswaarde van tarwe bevindt zich hoofdzakelijk in de kiem en de zemel die bij het malen voor het grootste gedeelte uitgemalen en uitgezeefd worden. Het bloemlichaam van tarwe bestaat voor het grootste gedeelte uit gluten. De vitaminen en mineralen zijn door het doorfokken met andere prioriteiten dan gezondheid, bijna volledig verdwenen uit tarwebloem. Daarom ook de noodzaak om als men tarwe eet, volkoren tarweproducten te kiezen.

Bij spelt, blijven de voedingsstoffen tijdens het maalproces wel behouden.
Omdat het bloemlichaam van spelt niet alleen maar gluten bevat, en de gluten die het bevat van een andere samenstelling zijn dan die in tarwe, is spelt, en producten gemaakt van spelt-bloem of spelt-meel, veel makkelijker te verteren, en deeg van speltmeel veel lichter met de hand te kneden dan tarwe. Daarom is spelt zeer gezond.

Het assortiment

Bakkerij Schuiteman heeft vanaf nu ook een uitgebreid spelt assortiment zodat u gezond kunt genieten van alle lekkernijen die bakkerij Schuiteman u biedt.

  • SPELT Eierkoeken
  • SPELT Crackers
  • SPELT Brood
  • SPELT Beschuit
  • SPELT Plaatcake
  • SPELT Power reep
  • SPELT Twisterbroodjes bruin & wit