Top 1-reden om ambachtelijk meergranenbrood te kiezen:

Voedselwaakhond Foodwatch: “Supermarkt meergranenbrood bestaat vaak grotendeels uit goedkopere tarwe”

Meergranenbrood uit de supermarkt bestaat volgens voedselwaakhond Foodwatch vaak grotendeels uit goedkoper graan: tarwe. En dat is misleidend, want dan eet je niet het product dat je denkt te eten.

Kies ambachtelijk en authentiek meergranenbrood van Bakkerij Schuiteman. Dan krijg je waar voor je geld!

Brood online bestellen? Welkom in onze uitgebreide webshop.

Foodwatch: tarwe vaak hoofdbestanddeel in meergranenproducten

Omdat tarwe het goedkoopste graan is, zijn veel fabrikanten geneigd om zo min mogelijk andere granen in hun producten te stoppen. Zo houden ze de prijs van hun meergranenbrood of andere meergranenproducten zo laag mogelijk.

De term ‘meergranen’ wordt te pas en te onpas gebruikt om consumenten te misleiden. Het gezonde imago van meergranen wordt hierbij handig ingezet, zonder dat het je dan ook maar iets oplevert.

Veel meergranenproducten zijn gemaakt van witte bloem en niet van volkorengranen. Gezond? Dat is nog maar de vraag.

De meergranen pannenkoekmix van Albert Heijn bevat veel tarwe en minder dan een paar snufjes zout aan rogge, gerst en haver. Daarnaast zegt de term ‘meergranen’ niks over het vezelgehalte.

Hoe meer granen hoe gezonder? Fabel
Niet de hoeveelheid granen is bepalend. De voedingswaarde van een meergranenbrood hangt af van of de granen vermalen zijn tot bloem, meel of volkorenmeel, waarbij volkorenmeel geldt als een van de meest gezonde meelsoorten.

Wie is Bakkerij Schuiteman? Bekend van meergranenbrood en meer
Met een rijke en lange historie weet Bakkerij Schuiteman waar ze het over heeft als het gaat om brood bakken met de kwaliteit en smaak van vroeger.

Met de inzet van de beste ingrediënten en onze passie als broodbakkers gaan wij elke nacht weer voor het beste brood. Voedzaam, gezond, perfect afgewerkt en een heerlijk echte smaak.

Daarnaast verbouwen we ons eigen spelt.  Ontdek de kracht van lokaal verbouwd voedsel en maak kennis met ons assortiment spelt.

Ook hebben we een eigen broodmerk: Woutbrood, een verrijkte variant van Waldkorn.

Meergranenbrood online bestellen of in warme bakkerij
Meergranenbrood, speltbrood en Woutbrood bestel je online of in onze warme bakkerijen in Garderen en Voorthuizen, regio Veluwe, Ermelo, Putten, Barneveld, Uddel en Elspeet.

Probeer ook eens:
Veluws Donker
Gelders Volkoren

Verras jezelf of iemand anders ook met ons heerlijke gebak, taarten, vlaaien, koeken en chocola!