Gezond met crackers en knäckebröd? Hou jezelf niet voor de gek en doe het echt!

Foodwatch onderzoek: “Supermarktknäckebröd met ‘Volkoren’ of ‘Rijk aan vezels’ vaak misleidend”

Heb je wel eens op een pak crackers of knäckebröd uit de supermarkt gekeken? Grote kans dat er ‘rijk aan vezels’ of ‘volkoren’ op staat. Maar is deze aanduiding altijd terecht? Volgens voedselwaakhond Foodwatch niet.

>Eet huisgemaakte crackers van Bakkerij Schuiteman. Producten vol met volkorenmeel en vezels! Bijna niemand bakt meer zelf crackers, maar wij wel. Ze zijn zo populair dat andere bakkerijen ze ook verkopen, tot in Drenthe toe!
>Met crackers volg jij de trend, want gezonde tussendoortjes zoals crackers en knäckebröd werden vorig jaar massaal gegeten, ook door thuiswerkers, zo schrijft vakblad Distrifood.

Als je in het voorjaar besluit om gezonder te gaan eten – de zomer is immers in aantocht – hou je lichaam dan niet voor de gek en doe het echt.

Huisgemaakte speltcrackers bron van vezels

Corona in 2021 leidde tot meer tijd voor ontbijten, gezondere tussendoortjes en de ambachtelijke bakker werd geliefder. We waren minder gehaast en namen dus ook minder vaak snelle koolhydraten maar gezond brood als ontbijt of gezonde crackers.

Crackers werden vorig jaar spectaculair meer gegeten!
Bestel huisgemaakte speltcrackers van Bakkerij Schuiteman. Onze speltcrackers zijn pas echt een bron van vezels!
Ook een aanrader: huisgemaakte pompoencrackers.

Huisgemaakte woutcrackers, bomvol volkorenmeel

Crackers en knäckebröd met zelfs een minimale hoeveelheid volkorenmeel mogen al ‘volkoren’ op hun etiket vermelden. Zo bevat het ’volkoren’ knäckebröd van Jumbo maar 41% volkorenmeel en voor de rest vooral witte bloem.
Neem dan onze huisgemaakte Woutcrackers, bron van vezels en met volkorenmeel als hoofdbestanddeel!

Wie is Bakkerij Schuiteman? Bekend van ambachtelijke crackers en brood

Als traditionele bakkers bakken wij met enorm veel zorg brood en broodproducten. Iedereen kent ons Veluws Donker en Gelders Volkoren. Gesjoemel met ingrediënten, daar houden we niet van. Wat je bij ons koopt is echt en authentiek.

Ambachtelijk, puur en zoals crackers en brood bedoeld zijn: vol met vezels en volkorenmeel.
Wist je dat we ons eigen spelt verbouwen? En dat onze Woutcrackers een verbeterde versie zijn van ‘Waldkorn’?
Broodliefhebbers, bezoek onze warme bakkerijen in Garderen en Voorthuizen! Wij zijn er voor de regio Veluwe, Ermelo, Putten, Garderen, Barneveld, Uddel en Elspeet.

Huisgemaakte crackers online bestellen of in warme bakkerij

Crackers bestel je online of in onze warme bakkerijen in Garderen en Voorthuizen. Ook onze overheerlijke taarten en vlaaien zullen je versteld doen staan van onze kwaliteiten.
Brood online bestellen? Welkom in onze uitgebreide webshop.
Vier het weekend met onze saucijzenbroodjes van prijswinnend korstdeeg!