Beste oliebollen Gelderland, bestel ook online

We zijn al weer druk aan het oefenen met Schuitemans Oliebollenrecept voor de beste oliebollen van Gelderland! Het bakken van de lekkerste oliebol vereist namelijk discipline, vakmanschap, de beste ingrediënten en uitstekende olie.

Nog niet zo lang geleden haalden we de tweede prijs tijdens de Nationale Oliebollentest in de provincie Gelderland. De succesfactoren waren:

  • Samenstelling van ons deeg
  • Korst
  • Uiterlijk
  • Smaak

Dit jaar gebruiken we Schuitemans Oliebollenrecept met onder meer rozijnen en echte Madagaskar vanille weer. We weten zeker dat we weer de beste oliebollen van Gelderland gaan maken.

Vanaf nu in de winkel: 10 oliebollen voor €8,95 

 

Je kunt de beste oliebollen van Gelderland ook online bestellen en bij ons komen afhalen.

Van harte welkom in onze warme bakkerijen in Garderen en Voorthuizen.

Beste oliebollen van Gelderland

Bakkerij Schuiteman bakt de lekkerste oliebollen van Gelderland. Dat doen we door elk jaar weer een traditionele smaak op z’n best te presenteren. Een smaak die voor iedereen herkenbaar is, maar dan wel van de allerbeste kwaliteit.

Wij experimenteren niet met haver, spelt of wat dan ook. Iedereen wil gewoon een oliebol zoals een oliebol proeft.

Wij leggen onze passie in een luchtige binnenkant met een rijke vulling die goed verspreid is door het deeg, een knapperige krokante korst, de perfecte kleur en een oliebol die lekker in je hand ligt.

Oliebollen, wat maakt ze bijzonder?
Oliebollen bakken luistert heel nauw.

  • De rozijnen moeten met heet water worden afgespoeld.
  • De rozijnen mogen niet te kort maar ook niet te lang geweld zijn, in water op de juiste temperatuur. Te kort gewelde rozijnen slurpen het vocht uit de oliebol en maken ze droog.Te koude rozijnen maken het beslag te koud waardoor de smaak van de oliebol zich niet goed ontwikkelt.
  • Het water moet in de juiste doseringen worden toegevoegd.

 

Niet te snel, anders duurt het te lang eer het wordt opgenomen en krijgt het deeg niet de juiste samenhang. Maar teveel water in één keer zorgt voor teveel glutenvorming waardoor de oliebol klein blijft.

  • De rijstijd van het beslag is van invloed op de structuur en de korst. Bij een te lange rijstijd worden de oliebollen klein en iedereen wil natuurlijk een grote bol.

 

Te koude olie zorgt voor vette oliebollen, bij te warme olie gaat de oliebol snel kapot en is het eindresultaat evenmin goed. De oliebol schroeit te snel dicht, waardoor die niet goed gaar wordt of te donker.

 

Daarnaast kan de bol niet goed uitrijzen, waardoor die klein blijft en de structuur stug wordt.

Appelbeignets kopen
Bij oliebollen horen natuurlijk ook appelbeignets. We maken ze van ons prijswinnende korstdeeg, met een lokaal geplukte appel, ambachtelijke spijs en authentieke kruiden.

Bestel appelbeignets voor € 2,25 per stuk

 

Welkom in onze winkel!

Beste oliebollen Gelderland bij Bakkerij Schuiteman en meer
Ook onze Saucijzenbroodjes en Oranjesoezen waren prijswinnend. Dit jaar zijn onze Speculaasjes gewaardeerd met een 8-!

Ons vakmanschap zie je ook terug in ons brood en banket. Ook ontwikkelen we onze eigen recepturen, zoals bijvoorbeeld ons Woutbrood dat gebaseerd is op Waldkorn. Spelt verbouwen we zelf, ons assortiment spelt brood is breed en een aanrader.

‘Gewoon’ lekker is ook ons Veluws donker brood, Gelders volkoren.

Saucijzenbroodjes bestellen

Lees meer over ons op onze website en bestel online.

Beste oliebollen Gelderland kopen
Met Oud en Nieuw wil je de lekkerste oliebol eten. Op de Veluwe, in Ermelo, Putten, Garderen, Voorthuizen, Barneveld, Uddel en Elspeet gaan onze oliebollen als warme broodjes over de toonbank!

Elke vrijdag en zaterdag te koop in onze bakkerijen, vanaf maandag 27 december dagelijks bij onze kraam buiten.